consultancy
consultancy

XLABS biedt twee consultingproducten aan

XLA Pressure Cooker

Het primaire doel van een snelkookpan is sneller koken. Met de XLA Pressure Cooker-methode lossen we concrete problemen sneller op. We hanteren zes fasen: initiation, discover, define, develop, deliver en release. De eerste fase kan een aparte inspiratiesessie zijn met een grotere groep. Initiation kan ook een inspiratiesessie zijn met meerdere stakeholders. Release is het eindproduct en de presentatie door het team aan de executive sponsors.

 

We gebruiken de Double Diamond als het procesmodel voor probleemoplossing. Het model presenteert vier hoofdfasen over twee aangrenzende diamanten: discover, define, develop, en deliver. Het programma bestaat uit een initiation sessie van twee uur, twee sessies van een volledige dag met de dubbele diamant en een release ceremonie.

XLA six phases

XLA Fast Track Programma

Bij outsourcing bundelen ten minste twee juridische partijen hun krachten. Ze staan niet tegenover elkaar, maar zijn met elkaar verbonden om waarde te leveren aan eindgebruikers, het bedrijf van de klant en andere partners. XLA is de lingua franca voor diepere samenwerking. Het XLA Fast Track-programma heeft een Yin en een Yang: de managed service provider en de klantorganisatie. We leveren een MSP/SI en de klant een oplossing om XLA te verankeren met IT Service Management en Agile-frameworks.

Het doel is om de tools (de spijkers en de hamer) en het vakmanschap te leveren om XLA succesvol toe te passen. Wanneer partijen vanaf het begin willen meedoen (deal shaping, relatieboost, slimme vernieuwing), combineren we de Yin en Yang in één programma.

Binnen XLA Fast Track volgen we een driestappenmodel:

4

Stepping into the shoes.
We doen de hate list, switching places, empathy mapping en andere praktische oefeningen om tot de kern te komen.

2

What gets measured gets managed.
We maken XLA tastbaar met menselijke ervaringsindicatoren, key proudness indicators, simpele dashboards en governanceprincipes.

6

Design is how it works.
We verankeren XLA binnen organisaties, definiëren inzicht- en overzichtsrapportages en formuleren continue verbeteringsprocessen..