XLABS_Header08
XLABS_MobieleHeader08

Bright Horse en XLABS fuseren tot een toonaangevende internationale speler op het gebied van Experience Management (XM)

  • Fusie brengt twee van de meest innovatieve XLA-spelers in Europa samen
  • Xperience Level Agreement (XLA) aanbod met end-to-end mogelijkheden  
  • Geografische spreiding en complementaire domeinspecialismen 
  • Vertrouwde partner die ondernemingen helpt optimaal te profiteren van XM en XLA 

Amsterdam/Londen, 4 juni 2024 - Het Amsterdamse XLABS en het Londense Bright Horse hebben vandaag aangekondigd dat ze gaan fuseren tot een toonaangevende internationaal Experience Management speler die XLA-trainingen en consultancy aanbiedt. De fusie brengt twee van de meest innovatieve XLA-spelers in Europa samen. Door de krachten te bundelen zal het nieuwe bedrijf wereldwijd een ongeëvenaard aanbod van XLA-trainingen, consultancy en implementatiediensten bieden aan zakelijke klanten. Het nieuwe bedrijf beschikt over een team van XLA-visionairs, ervaren implementatieconsultants en trainers. Het nieuwgevormde bedrijf zal worden geleid door Robin Marchand en Neil Keating, die managing partners zullen zijn. Beide bedrijven blijven in de nabije toekomst onder hun eigen naam opereren.

“Dit is een ongelooflijk spannende mijlpaal die onze impact en bereik binnen het XLA- ecosysteem enorm vergroot en versnelt,” zegt Robin Marchand, voorheen CEO van XLABS. “XLABS en Bright Horse zijn al enige tijd vriendschappelijke rivalen, die allebei uitzonderlijk XLA-werk leveren, maar elkaar op verschillende vlakken aanvullen. Samen creëren we een compleet full-service XLA-aanbod met end-to-end mogelijkheden, iets waar onze klanten om gevraagd hebben.”

Het groeiende belang van XM en XLA 

Bedrijven richten zich steeds meer op het verbeteren van de algehele IT-beleving van hun werknemers. Bedrijven die dat niet doen, lopen het risico schaars talent te verliezen in een concurrerende arbeidsmarkt. Hierdoor is Xperience Management een onderwerp voor de directie geworden.  XLA's bieden op hun beurt een methode om de impact van technologie op de ervaring van werknemers en de impact op het bedrijf te beoordelen. Door de inzet van XLA’s worden medewerkers en bedrijven productiever, efficiënter en innovatiever. Het groeiende belang van XM en XLA wordt ook geïllustreerd door de plaats van XLA in de Gartner Hype Cycle.

“XLA zal verandering in elke sector aanjagen en ondernemingen hebben daarbij vertrouwde partners nodig die hen helpen er optimaal van te profiteren”, zegt Neil Keating, voorheen CEO van Bright Horse, die zal fungeren als Managing Partner van XLABS/Bright Horse. “Door de diepgaande XLA-kennis van onze teams te combineren met onze internationale aanwezigheid en domeinspecialismen, kunnen we echt die end-to-end partner op wereldwijde schaal zijn.”

Over XLABS

XLABS is een pionier op het gebied van XLA. XLABS is opgericht door een team van ervaren ondernemers, waaronder XLA-grondlegger Marco Gianotten en IT-ondernemer Robin Marchand. XLABS biedt een breed scala aan training- en adviesdiensten, evenals advies over technologie en toolsselectie. XLABS heeft zijn hoofdkantoor in Nederland, maar is internationaal actief.

Over Bright Horse

Sinds 2015 loopt Bright Horse voorop in de employee experience beweging en helpt organisaties om de productiviteit van hun werknemers te verbeteren. In het besef dat veel organisaties hiermee worstelen, richt Bright Horse zich op het helpen oplossen van deze problemen door het meten, beheren en verbeteren van de ervaring van werknemers op hun digitale werkplek. Bright Horse leidt op, adviseert en biedt technische oplossingen en ondersteuning om ervoor te zorgen dat IT de juiste resultaten en waarden oplevert.